نوروفیدبک

اگر نمی دانید که نوروفیدبک چیست باید به این سوالات پاسخ دهید که آیا هنگام مطالعه لازم است برای حفظ تمرکز و توجه خود تلاش کنید؟ آیا خیلی سخت می‌خوابید یا شب‌ها خوابتان نمی‌برد؟ شاید در یافتن کلمات مناسب در صحبت‌های روزمره مشکل داشته باشید. یا ممکن است با عملکرد خود در مکان تحصیلی، خانه یا محل کار مشکل داشته باشید. حتی بدتر از آن، ممکن است از اضطراب رنج ببرید. اگر هر یک از این مشکلات را دارید و می‌خواهید بدون دارو بر آن‌ها غلبه کنید. اما نوروفیدبک چیست؟ این یک روش درمانی جدید است که برای اکثر افراد دارای مشکل مفید است.

این کار روشی است بدون دارو برای بهبود امواج مغزی شما که از طریق صدها مطالعه منتشر شده است که به بیماران مبتلا به بی‌خوابی، اضطراب، ضربه‌مغزی، از دست دادن حافظه با افزایش سن، اعتیاد و علائم بیش فعالی کمک می‌کند.

نوروفیدبک

تاریخچه نوروفیدبک

روش درمانی نوروفیدبک برای اولین بار در اواخر دهه 1950 و اوایل 1960 آغاز شد. دکتر جو کامیا مطالعاتی را با استفاده از نوار مغزی (EEG) برای بررسی هوشیاری انجام داد. او دریافت کسانی که در حال آزماش بودند می‌توانند فعالیت مغز خود را با استفاده از یک سیستم پاداش‌دهی ساده تغییر دهند.

نوروفیدبک آموزش دادن مستقیم عملکرد مغز است که به‌وسیله آن مغز یاد می‌گیرد که کارآمدتر عمل کند. ما لحظه‌به‌لحظه مغز را در عمل می‌بینیم و به مغز برای تغییر فعالیت خود به الگوهای مناسب‌تر پاداش می‌دهیم. این یک فرآیند یادگیری تدریجی است و برای هر جنبه‌ای از عملکرد مغز که بتوانیم اندازه‌گیری کنیم، اعمال می‌شود.

نوروفیدبک EEG بیوفیدبک نیز نامیده می‌شود، زیرا بر اساس فعالیت الکتریکی مغز یعنی الکتروانسفالوگرام یا EEG است. نوروفیدبک را می‌توان آموزش خودتنظیمی دانست. خودتنظیمی بخشی ضروری از عملکرد خوب مغز است و به سیستم عصبی مرکزی اجازه می‌دهد تا بهتر عمل کند.

نوروفیدبک به بهبود مشکلات اختلال در تنظیم مغز می‌پردازد که اتفاقاً طیف زیادی را در برمی‌گیرند. آن‌ها شامل طیف اضطراب، افسردگی، کمبود توجه، اختلالات رفتاری، اختلالات خواب مختلف، سردرد و میگرن و اختلالات عاطفی هستند. همچنین برای بیماری‌های سازمان‌یافته مغز مانند تشنج، طیف اوتیسم و ​​فلج مغزی نیز مفید است.

مطالعات بر روی گربه‌ها

دکتر بری استرمن بعداً بر روی عملکرد مغز گربه‌ها کار کرد تا فعالیت مغز آن‌ها را تغییر دهد و در صورت پاسخ درست، به آن‌ها غذا داد. هدف او آموزش دادن به گربه‌ها برای افزایش ریتم حرکتی حسی (SMR) بود. گربه‌ها یاد گرفتند که الگوهای مغز خود را تغییر دهند تا این پاداش را دریافت کنند.

سال‌ها بعد، دکتر استرمن با ناسا همکاری کرد تا اثرات قرار گرفتن در معرض سوخت فرود بر ماه را آزمایش کند. او بار دیگر از گربه‌ها در این آزمایش استفاده کرد.

هنگامی‌که گربه‌ها در معرض سوخت قرار گرفتند، مغز آن‌ها دچار بی‌ثباتی شد. گربه‌ها ابتدا خواب‌آلود شدند و سپس دچار سردرد، توهم و تشنج شدند. گربه‌های مورد آزمایش در نهایت مردند.

به طرز شگفت‌انگیزی، گربه‌هایی که دکتر استرمن در آزمایش قبلی مربوط به نوروفیدبک از آن‌ها استفاده کرده بود، این اثرات مرگبار را تجربه نکردند. به نظر می‌رسید که تمرینات قبلی آن‌ها مغزشان را در برابر سوخت‌های سمی بسیار مقاوم کرده است.

با استفاده از این یافته‌ها، دکتر استرمن شروع به آموزش بیماران مبتلا به صرع در SMR برای کاهش تشنج آن‌ها کرد. شصت درصد از بیماران او کاهش دائمی تشنج خود را بین 20 تا 100 درصد تجربه کردند. تا به امروز آموزش SMR و نوروفیدبک جزء آموزش‌های اصلی کارمندان ناسا است. نتایج نوروفیدبک برای فضانوردان شامل افزایش تمرکز و انعطاف‌پذیری مغز و همچنین کاهش استرس است.

مزیت‌های نوروفیدبک

مزیت‌های نوروفیدبک

دستگاه نوروفیدبک مزایای زیادی دارد. در این بخش به کارکرد آن می پردازیم. تکانه‌های الکتریکی یا امواج مغزی در مغز حرکت می‌کنند و توانایی شما را برای تمام ‌کارهایی که انجام می‌دهید مانند راه رفتن، تایپ کردن، آشپزی یا رانندگی و همچنین غذا خوردن، دستشویی رفتن، عرق کردن یا ترسیدن را محاسبه می‌کنند.

امواج مغزی تعیین می‌کند که ما چه احساسی داریم، چگونه با دیگران تعامل می‌کنیم یا چقدر خوب می‌خوابیم و دیگر کارهای ضروری را چگونه انجام می‌دهیم. وقتی امواج مغزی ما خیلی آهسته یا خیلی سریع هستند، ممکن است احساس تنبلی یا عصبانیت بیش‌ازحد کنیم. امواج مغزی هماهنگ برای احساس خوب و عملکرد بهینه مغز ضروری هستند.

نوروفیدبک نوعی درمان است که به شما کمک می‌کند امواج مغزی خود را به‌طور طبیعی (بدون دارو) بهینه سازی کنید. در طول جلسات نوروفیدبک، مغز شما یاد می‌گیرد که چگونه امواج سریع یا آهسته غیرعادی را به محدوده طبیعی برساند. شما بنشینید و فیلم تماشا کنید درحالی‌که ما امواج مغز شما را زیر نظر داریم.

وقتی امواج مغزی شما خوب است (یعنی در محدوده بهینه قرار دارند)، با تماشای فیلم بدون وقفه پاداش دریافت می‌کنید. اما وقتی حواستان پرت می‌شود و امواج مغزتان به محدوده غیرعادی می رسد، صفحه‌ی جلوی شما محو می‌شود. این تجربه منفی به مغز شما تلقین می‌کند تا نوسانات خود را به سمت محدوده بهینه حرکت دهد.

به‌محض اینکه این اتفاق می‌افتد، شما (یعنی مغزتان) با ادامه فیلم بدون هیچ مکث یا محو شدن پاداش دریافت می‌کنید. این کار به نوعی شرطی‌سازی مغز است.

با استفاده از نوروفیدبک چه مشکلاتی را می‌توان بهبود داد؟

اختلالات زیادی هستند که با استفاده از نوروفیدبک درمان می‌یابند.

افرادی که با اختلال بیش فعالی (ADHD)، سکته مغزی، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، اضطراب، تشنج، از دست دادن حافظه مرتبط با سن و اختلالات خواب زندگی می‌کنند، در جنبه‌های مختلف توانایی‌های شناختی و عملکردهای روزانه خود بهبود یافته‌اند.

مراجعه به کلینیک نوروفیدبک ممکن است برای افرادی که دارای مشکلات زیر هستند نیز مفید باشد:

  • اعتیادها
  • مدیریت خشم
  • سندرم خستگی مزمن
  • اختلالات اشتها
  • سردرد/میگرن
  • اختلالات یادگیری
  • اختلال وسواس فکری اجباری (OCD)
  • اختلال نافرمانی مقابله‌ای (ODD)
  • مدیریت درد
  • بی‌خوابی

ورزشکاران همچنین از نوروفیدبک برای افزایش تمرکز، کاهش استرس و افزایش عملکرد خود استفاده می‌کنند.

نوروفیدبک چگونه انجام می شود

نوروفیدبک چگونه انجام می شود؟

انجام نوروفیدبک چگونه است؟ فعالیت های نورون های مغزی اطلاعات غنی در مورد فعالیت های عصبی دارند. هنگامی که نورون ها فعال می شوند، پالس های الکتریکی تولید می کنند. با قرار دادن الکترودهایی بر روی پوست سر، فعالیت الکتریکی مغز که به EEG معروف است را می توان ثبت کرد.

به نوبه خود، EEG توسط نوع خاصی از فعالیت همزمان نورون ها که به عنوان نورون های هرمی شناخته می شوند تولید می شود و بنابراین خروجی الکتریکی در مناطق زیر پوست که الکترودها در آن قرار دارند منعکس می شود. الگوهای مختلف فعالیت الکتریکی، که به عنوان امواج مغزی شناخته می شوند، با دامنه و فرکانس آنها قابل تشخیص هستند.

فرکانس نشان دهنده سرعت نوسان امواج است که با تعداد امواج در ثانیه (Hz) اندازه گیری می شود، در حالی که دامنه نشان دهنده قدرت این امواج است که با میکروولت اندازه گیری می شود

اجزای فرکانس مختلف به دلتا (کمتر از 4 هرتز)، تتا (4-8 هرتز)، آلفا (8-13 هرتز)، بتا (13-30 هرتز) و گاما (30-100 هرتز) دسته بندی می شوند که هر کدام نشان دهنده یک عملکرد فیزیولوژیکی خاص است.

به طور خلاصه، امواج دلتا در سیگنال EEG زمانی که فرد خواب است، امواج تتا زمانی که فرد خواب‌آلود است، امواج آلفا زمانی که فرد آرام است و ماهیچه‌هایش شل هستند اما او بیدار است، امواج بتا زمانی که فرد بیدار است مشاهده می‌شود.

فرد هوشیار است و امواج گاما زمانی مشاهده می شود که فردی در تلاش برای حل مشکل است. با این حال، تفاوت هایی در تعریف محدوده دقیق مولفه های فرکانس در مطالعات مختلف وجود دارد. نوروفیدبک به صورت معمول و استاندارد، 12 جلسه حدود 45 دقیقه ای به طول می انجامد.

چگونه باید برای جلسه نوروفیدبک آماده شویم؟

برنامه‌ریزی و آماده شدن برای جلسه نوروفیدبک شما می‌تواند پیشرفت به سمت اهداف درمان را بهبود بخشد. در اینجا چندین پیشنهاد وجود دارد که ممکن است بخواهید قبل از اینکه روی صندلی نوروفیدبک بنشینید در نظر بگیرید:

  • شب قبل استراحت کافی داشته باشید
  • تلفن همراه و سایر وسایل الکترونیکی خود را خاموش کنید
  • از مصرف کافئین در آن روز اجتناب کنید یا آن را کاهش دهید
  • موهای خود را بشویید تا تمیز و خشک شوند

چه سؤالاتی را باید از دکتر نوروفیدبک بپرسم؟

عاقلانه است که هنگام مراجعه به یک ارائه دهنده نوروفیدبک یا شروع یک برنامه درمانی جدید، فهرستی از سؤالات ایجاد کنید. در اینجا چند سوال وجود دارد که ممکن است قبل از شروع یک برنامه نوروفیدبک 12 هفته ای داشته باشید:

  • مدت جلسات درمانی چقدر است؟
  • جلسات درمانی هر چند وقت یکبار برنامه‌ریزی می‌شود؟
  • آیا می‌توانم بلافاصله بعد از یک جلسه به سر کار برگردم؟
  • قبل از هر جلسه چه کاری باید انجام دهم؟
  • آیا کارهایی وجود دارد که باید بین جلسات انجام دهم؟
  • چقدر زود متوجه می شوم که آیا درمان موثر است؟
  • هزینه درمان چقدر خواهد بود؟

 آیا نوروفیدبک برای من لازم است؟

آیا برای بهبود در گذران زندگی روزمره خود تلاش می‌کنید؟ آیا همیشه این مشکل را داشته اید یا می دانید علت آن چیست؟ نوروفیدبک می‌تواند کیفیت زندگی شما را تا حد زیادی بهبود بخشد.

افرادی که نوروفیدبک را انجام می دهند، معمولاً تجربه خود را به‌عنوان یک تجربه جالب و جذاب توصیف می‌کنند. آن‌ها همچنین می گویند که احساس سرخوشی و بسیار آرامش بخشی دارند. نوروفیدبک را می توانید برای بهبود خلق و خو، خواب و تواناییتان برای عملکرد بهتر در زندگی روزمره در نظر بگیرید.

ذهن سوم، ارائه دهنده خدمات نوروفیدبک

اگر به دنبال نوروفیدبک در پاسداران هستید، روانشناسانی متخصص و مجرب وجود دارند که می توانند به شما در زمینه درمان نوروفیدبک کمک کنند. جهت دریافت اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت، از طریق واتساپ با شماره تماس 09055307278 در ارتباط باشید.

دکتر در جلسه اول و پس از معاینات لازم، هنگامیکه اطلاعات کافی در مورد شرایط شما کسب کرد، روند درمان، طول درمان، میزان دفعات مراجعه و زمان هر مراجعه را تعیین خواهد کرد.

نتیجه گیری

اگر در زندگی روزمره و کاری به مشکل برخورده اید، اگر می خواهید آرامش ذهنی خود را بازیابید و یک زندگی سالم تر داشته باشید، نوروفیدبک نوعی درمان است که رسالتش شرطی سازی مغز جهت حفظ تمرکز و بهبود کارایی آن است.

Call Now Button