احتمالا شما نیز نمی دانید که عمه تراپی چیست و در علم روانشناسی به چه معنی است؟ اصطلاح عمه تراپی مختص افرادی است که علم روانشناسی نداشته و فقط سخنرانی می کنند که این دسته افراد باید بدانند، علم روان درمانی صرفا صحبت و حرف زدن نیست بلکه روانشناس متخصص باید از تحصیلات دانشگاهی برخوردار بوده و دوره های درمانی را برای روان درمانی گذرانده باشد. عمه تراپی در واقع به نوعی درمان روانشناسی گویند که براساس تجربیات شخصی فرد بدون مدرک و تخصص خلاصه شده و در نتیجه صدمات جبران ناپذیری را برای افراد به همراه خواهد داشت. این روش درمانی فاقد روش اساسی و رویکرد مبتنی بر اصول روانشناسی بوده و نمی توان انتظار بهبود شرایط روانی و روحی بیماران را داشت.
عمه درمانگر یا عمه درمانی چیست؟
در موارد بالا نیز اشاره داشتیم که اصطلاح خاله درمانی یا عمه درمانی کنایه طنز آمیز از افرادی حکایت می کند که در اتاق درمان حرف های بیهوده و بی اساس روانشناسی به بیماران می گویند که نتیجه ای را برای فرد به همراه نخواهد داشت. به همین خاطر نه تنها نتیجه خوبی را برای افراد به همراه نداشته بلکه اثرات منفی و نگرش بد نسبت به حوزه روانشناسی در ذهن فرد ایجاد می شود. با مطالعه چند کتاب نمی توان انتظار متخصص بودن را داشت چرا که نیاز به کسب مهارت و تخصص در این زمینه می باشد.
تفاوت روان درمانی و عمه تراپی
بین فردی که متخصص روان درمانی است با عمه تراپی تفاوت هایی وجود دارد که مهمترین آن ها عبارتند از:
- فرد روانشناس از مدرک معتبر و مربوطه برخوردار بوده و دوره های روان درمانی را گذرانده است.
- فرد روانشناس اقدام به قضاوت و سرزنش بیمار خود نمی کند
- روانشناس از خصوصیت رازداری برخوردار بوده و صحبت های شما را فاش نمی کند.
- عمه تراپی معمولا دلسوزی می کند اما روانشناس، همدلی با فرد می کند.
- روانشناس در اغلب اوقات شنونده است ولی در عمه تراپی غالبا گویندگی بیش از حد دیده می شود.
عمه درمانگر چه مشکلاتی را برای افراد به وجود می آورد؟
در علم روانشناسی، مشکلات روانی قابل رویت و دیدن نیستند و اگر به درستی و با روش درست اقدام به درمان مشکلات فردی نشود، مسائل بیشتری را برای فرد بیمار به همراه خواهد داشت. مشکلاتی که افراد نصیحتگر و عمه تراپ برای شما می توتند به همراه بیاورد غالبا سلامت روان شما را به خطر انداخته و راه حل اشتباه را برایتان تجویز می کنند. به همین خاطر به یاد داشته باشید که در زمینه روان درمانی، اگر روانشناس و فرد متخصص تجربه کافی نداشته باشد و راهکار مناسبی را به فرد بیمار تجویز نکند، آسیب های جبران ناپذیری را به سلامت روان فرد ایجاد می کند.
ویژگی های یک روانشناس متخصص و خبره
فرد متخصص در زمینه روانشناسی از خصوصیات و ویژگی هایی برخودار است که این مزیت ها عبارتند از:
- علاقمندی فرد روانشناس به سلامت روان بیمار خود
- داشتن تحصیلات عالی و همچنین تجربه روان درمانی
- توجه عمیق به بیمار و شنونده بودن در جلسات مشاوره درمانی
- بررسی نقاط ضعف و قوت فرد و نکته برداری از صحبت های فرد بیمار
- امکان برقرای ارتباط صمیمی با بیمار برای بیان رازهای شخصی و روانشناختی
- رازدار بودن از مهمترین صفات و ویژگی روانشناس است
- پرهیز از نصیحت کردن بیمار
سخن پایانی
یکی از اصطلاحاتی که امروزه در حوزه سلامت روان و روانشناسی بسیار رایج و دیده می شود، عمه تراپی است که به طنز و کنایه با افراد نصیحت گر در زمینه روان درمانی گفته می شود که بدون تخصص و مدرک تحصیلی اقدام به نصیحت افراد می کنند. آثار گرانباری را عمه تراپی برای افراد بیمار از نظر روحی و روانی به همراه می آورد که جبران آن در زندگی شخصی بسیار سخت خواهد بود. به همین خاطر برای دریافت خدمات روانشناسی از کلینیک های معتبر و شناخته شده همچون کلینیک روانشناسی ذهن سوم کمک بگیرید.