بدبینی نسبت به همسر

بدبینی نسبت به همسر

در این مقاله از وبسایت کلینیک ذهن سوم می خواهیم شما عزیزان را با 0 تا 100 موضوع بدبینی به همسر و دلایل و راه حل های آن بیشتر آشنا کنیم. به همین خاطر تا انتهای محتوا همراه ما باشید.

چگونه بدبینی نسبت به همسر را برطرف کنیم؟

در طول همه روابط عاطفی، تنش هایی به وجود می آید. یکی از این تنش ها بدبینی نسبت به همسر است. اتفاقا مهم ترین عامل شکاکی دوست داشتن و وابستگی بیش از حد است که در بخش بعدی درباره آن صحبت می کنیم.

بدبینی نسبت به همسر موجب برانگیخته شدن احساس ناراحتی، خشم، کینه، پرخاشگری و اضطراب خواهد شد که هر کدام به نوبه خود از عمق و گرمای رابطه می کاهند و ممکن است باعث خراب شدن یک رابطه خوب شوند. شک و بی اعتمادی، آرامش را از شما سلب کرده و گاهی باعث خراب شدن بخشی از بهترین لحظات زندگی شما خواهد شد. پیشنهاد می کنیم مقالات موجود در صفحه مشاوره خانواده را مطالعه کنید تا اطلاعات بیشتری درباره روابط خانوادگی سالم به دست آورید.

به عنوان مثال فرض کنید با همسر خود بیرون رفته اید و از او سوالاتی شکاکانه می پرسید یا رفتارهایتان اینگونه نشان می دهد که دچار بدبینی نسبت به همسر هستید. این باعث می شود که شیرینی خوشگذارنی شما رنگ ببازد و جای خود را به تلخی و دلخوری بدهد.

تبریک می گوییم که در این صفحه هستید، چون اگر بدبینی نسبت به همسر خود را برطرف نکنید، به مرور زمان رابطه ای ناپایدار و سست خواهید داشت که هر آن امکان فروپاشی آن وجود دارد. اگر خودمان نسبت به شریک عاطفیمان بدبین هستیم یا همسرمان به ما بدبین است، دلیلش چیست و چگونه می توانیم آن را حل کنیم؟ در ادامه توضیح می دهیم.

دلیل ترس از خیانت فرد مقابل

این احساس ترس ناشی از تفکراتی است که داریم. اتفاقی نیفتاده و ما مضطربیم و از طرد شدن توسط طرف مقابل می ترسیم در حالیکه اینطور نیست.

فرد شکاک اعتماد به نفس خود را ذوب می کند. چون دائما افکاری به سرش می زنند که به او تلقین می کنند: “من خوب نیستم و افرادی بهتر از من نیز وجود دارند. شریک عاطفی من گزینه های بهتری دارد و تو به قدری خوب نیستی که او به این رابطه پایبند باشد”. این یکی از نکات پایه ای بدبینی نسبت به همسر است

این ها تفکراتی اشتباه هستند که باعث بدبینی نسبت به همسر می شوند. به این علت که اولین رکن در ایجاد و حفظ یک رابطه عالی، اعتماد به نفس است. دست بالای دست بسیار است و این جمله درستی است. اما شما و همسرتان علیرغم گزینه های دیگر، همدیگر را برگزیده اید و همه خوبی ها و مشکلات یکدیگر را پذیرفته اید. پس شکاکی نه تنها طرف مقابل را نسبت به شما سرد می کند، بلکه باعث کاهش اعتماد به نفس شما می شود که خود یکی از عوامل مهم بیماری های روحی است.

متاسفانه احساس ترس ناشی از شکاکی به شخصیت فرد شکاک مربوط است. افراد شکاک کمبودهایی عاطفی، احساسی داشته اند یا ممکن است تجربه ای ناخوشایند در ذهن آن ها وجود داشته باشد که به موجب آن نسبت به شریک عاطفی خود بدبین هستند.

این کار بیش از هر کسی به خود فرد شکاک لطمه می زند. چرا که او به جای اعتماد به بدبینی روی آورده و به مرور زمان موجب سردی و سست شدن پایه های رابطه می شوند. در نهایت فرد شکاک به جای اینکه به بهبود و پایداری رابطه کمک کرده باشد، به تسریع کردن فروپاشی آن کمک کرده است.

ریشه شکاکی و بدبینی نسبت به همسر

نکته جالب آن است که شک و بدبینی نسبت به همسر از علاقه و دوست داشتن به علاوه وابستگی زیاد نسبت به شریک عاطفی شما نشات می گیرد. وقتی علاقه زیادی به فرد داشته باشید، حسادتی وجود شما را در بر می گیرد که شریک عاطفی من تنها متعلق به من است. این باعث به وجود آمدن رفتارهایی می شود که ما آن را کنترل گری می دانیم. پیشنهاد می کنیم مقالات صفحه مشاوره فردی را مطالعه کنید.

در این حالت، شریک عاطفی شما حتی متعلق به خود نیز نیست و شما نسبت به او احساس مالکیت دارید. حق را از آن خود می دانید و به خود اجازه می دهید رفتارهایی محدودکننده انجام دهید که باعث دلخوری و سردی رابطه خواهد شد.

احساس مالکیت همانگونه که در بخش قبلی نیز به آن پرداختیم، از ترس نشات می گیرد. ترس از دست دادن همسر، ترس طرد شدن از سمت وی یا ترس خیانت. هرچند که دامن زدن به چنین افکاری کار درستی نیست. اما این دست خود شخص نیست و باید کنترل شود؛ بدبینی نسبت به همسر هم موضوعی قابل کنترل است.

بلکه تجربیات و اتفاقات ناخوشایندی که برای او رخ داده است یا تنهایی بیش از حدی که در طول زندگی قبل از رابطه داشته است باعث ایجاد اینطور ترس ها می شود که البته کاملا قابل درمان است.

تفاوت شکاکی و خیانت

نکته مهمی که در جریان بدبینی نسبت به همسر باید بدانید، تفاوت شک و خیانت در تفکر و واقعیت است. وقتی شما بدبین هستید، به این فکر می کنید که ممکن است خیانتی صورت بگیرد. اما وقتی خیانت رخ می دهد مهم نیست که شما شکاک بوده اید یا خیر؛ چرا که این اتفاق رخ داده است.

ربط شکاکی و خیانت در این است که رفتارهای شکاکانه ناشی از خیانت عاطفی و جنسی شریک عاطفی، موجب کنترل گری و محدود کردن طرف مقابل خواهد شد. بدبینی در ادامه به سردی رابطه می انجامد و سردی رابطه مساوی است با خروج از قید و بندها و در همین جاست که ممکن است خیانتی به وقوع بپیوندد. پس وقتی عوامل ریشه ای را بررسی می کنیم درمیابیم که شکاکی و بدبینی خود یکی از علل رخ دادن خیانت است.

وقتی شما شکاک هستید رفتارهای تحقیرآمیزی نسبت به همسرتان دارید که حرمت های رابطه را از بین می برد و پایه های آن را سست می کند. در این زمان طبیعی است که شما بهترین تکیه گاه برای همسر خود نیستید و او به علت عدم تحمل این شرایط به خیانت روی می آورد. هرچند که رفتارهای بدبینانه الزاما به خیانت منجر نمی شوند، اما احتمال وقوع آن را بالا می برند.

چگونه احساس شک و بدبینی نسبت به همسر را از بین ببریم؟

بهترین راهکار برای برطرف شدن احساس بدبینی نسبت به همسر تمرکز بر روی خود است. وقتی نسبت به رفتارهای شریک عاطفیتان شک پیدا می کنید، به جای تمرکز روی رفتارهای وی، به احساسات درونی خود رجوع کنید.

برای بررسی شک باید دو مورد را تحلیل کنید. مورد اول احساسات خودتان است. آیا احساس بدبینی نسبت به همسر شما از ترس از دست دادن یا طردشدگی نشات می گیرد؟ اگر اینطور است که در بخش های قبلی مقاله به آن پرداختیم و نکاتی را برای مواجهه با آن توضیح دادیم.

اما اگر شما چیزی دیده اید که موجب شک شده یا رفتاری از شریک عاطفیتان سر زده که شک شما را به یقین تبدیل کرده باید به صورت جدی تر به این موضوع فکر کنید و رفتارهای مناسبی از خود نشان دهید. این کنش ها شامل رفتارهایی بالغانه، جدی و به دور از شتاب زدگی است. در مقاله نکات و تکنیک های رهایی از اندوه خیانت، نکاتی ارائه شده که به شما کمک می کند در مواجهه با خیانت شریک عاطفیتان، عملکردی درست داشته باشید.

چگونه رفتارهای مربوط به بدبینی به همسر طرف مقابل خود را حل کنیم؟

1. گفتگو با شریک عاطفی

گفتگو باعث ایجاد شفافیت می شود و به دور شدن از کدورت ها و سوءتفاهم ها کمک می کند. برای شفاف سازی و رفع سوءتفاهمات به گفتگو با همسر خود بپردازید و سعی کنید او را متقاعد سازید که هیچ قصور یا سوءنیتی ندارید. مهم ترین نکته گفتگو این است که او را سرزنش نکنید و او را متهم نکنید. در پاره ای از مواقع او خود نیز می داند اشتباه می کند. کافی است با او همدردی کنید و از وی بخواهید با گفتگو برای حفظ رابطه تلاش کنید.

2. نشان دادن عشق و علاقه نسبت به همسر

یکی از راه های مهم و تاثیرگذار برای مواجهه با رفتارهای همسر شکاک، نشان دادن شفاهی و کلامی عشق به همسر است. با او رفتارهای عاشقانه داشته باشید، از کلمات و جملات عاشقانه استفاده کنید و او را از حضور همیشگی خود در زندگی وی مطمئن سازید. باید به او اطمینان دهید که ارزش زیادی برایتان دارد و حضور وی در زندگی شما اهمیت بالایی دارد تا او بدبینی خود را کنار بگذارد.

یافتن عوامل تحریک کننده

یکی از بهترین راه ها برای بهبود بدبینی به همسر، یافتن عوامل تحریک کننده است. پیشنهاد می شود سوالات زیر را از خود بپرسید و سپس سعی کنید به دنبال جواب آن ها باشید.

  • چه وقت هایی حساسیت او درباره بدبینی به همسر بیشتر می شود؟
  • بدبینی او از کی شروع شد و از نظر شما و خود او علت این پدید آمدن این مشکل چه بوده است؟
  • آیا با جنس مخالف رفت و آمد یا ارتباط مجازی دارید که احتمال می رود دلیل بدبینی شریک عاطفی شما همین باشد؟

پرسش این سوالات باعث می شود به صورت بهتری مسائل را ریشه یابی کنید و به حل آن ها بپردازید.

3. شفاف سازی رفتارها

شفاف باشید. اگر قرار است کاری را انجام دهید، دقیقا همان کار را انجام دهید. اگر برنامه عوض شد به همسر خود اطلاع دهید و تا حد امکان برای او شفاف سازی کنید که کجا و در حال انجام چه کاری هستید تا او به بدبینی نسبت به همسر روی نیاورد. به عنوان مثال اگر به خانه والدین خود می روید یا با دوستان خود به گردش رفته اید، او را مطلع کنید و بدون اطلاع او برنامه خود را تغییر ندهید.

برای جلوگیری از بدبینی نسبت به همسر به خط قرمزهای همسرتان احترام بگذارید

زاویه دید هر فرد، بسته به تربیت خانوادگی، جامعه ای که در آن بزرگ شده و فرهنگی که دارد متفاوت است. در نتیجه ممکن است خطوط قرمز همسرتان متفاوت از نظرات شما باشد. به عنوان مثال شاید شما صحبت با جنس مخالف در شبکه های مجازی یا با بگو و بخند با مردان/زنان آشنا را مشکلی ندانید، اما ممکن است وی نسبت به این مسائل حساس باشد.

نتیجه گیری و پایان

در نهایت باید بگوییم که ابتدا خودتان را بشناسید، سپس طرف مقابلتان را درک کنید و برای حفظ گرمی و دوری از بدبینی نسبت به همسر در رابطه تلاش کنید. در این مقاله به بررسی راهکارهای جلوگیری از بدبینی و مقابله با آن پرداختیم. خود را با افکار بیهوده وارد یک چرخه معیوب اضطراب و دلهره نکنید و برای رابطه خود تلاش کنید.

به اشتراکی بگذارید:

شروع جلسه مشاوره

شما در جلسه ابتدایی توسط روانشناس خود مورد ارزیابی دقیق قرار می گیرید متخصص شما با دانش خود یک گزارش از مشکل شما ارائه می دهد و مشخص می شود که فرایند حل مشکل شما چه مقدار زمان خواهد گرفت

شماره همراه دکتر برومند
اینستاگرام دکتر برومند